Olen lähes varma, että koirani ei ui. Kannattaako minun edes tulla?

Luonnonvesissä uiminen ja altaassa uiminen eroavat aika paljon toisistaan. Vaikka koira ei olisi rohkaistunut itsenäiseen uimiseen luonnonvesissä kannatta kokeilla, jos se uittajan avulla rohkaistuisi uimaan. Suurin osa asiakkaistamme ovat alkuun tyytyneet rannassa kahlailuun! Suurin osa veteen tottumattomista koirista oppii uimaan ensimmäisellä tai toisella uimaopetuskerralla.

Onko uimalassa uintivuoroni aikana muita asiakkaita?

Varatessasi uintiaikaa varaat samalla koko uimalan puolen käyttöösi. Suihkuttelut, uimisen ja kuivaamisen saat hoitaa rauhassa, eivätkä vieraat koirat häiritse. Seinän takana toimii Koirapalvelu Oikomo mutta koirat eivät ole näköyhteydessä toisiinsa.

Sopiiko koirauinti kaikille?

Juoksuista koiraa ei voi tuoda uimaan. Jos koiralla on vuotavia tai paranemassa olevia haavoja, ei uimista suositella. Sydänvikaisten ja epileptisten koirien kanssa noudatetaan erityistä varovaisuutta. Varmistathan eläinlääkäriltäsi mitä mieltä hän on koiran uittamisesta, jos koirasi terveysasiat mietityttävät.

Ovatko kaikki koirat yhtäaikaa altaassa jos varaan uinnin useammalle koiralle?

Koirat uivat altaassa yksi kerrallaan, niin kauan kunnes eivät enään tarvitse uittajan apua altaassa ja osaavat allaskäyttäytymisen ja rampilla kulkemisen turvallisesti. Vuoroaan odottavat koirat pidetään kytkettyinä uimalan tiloissa tai autossa.

Minkä ikäiset koirat voivat tulla uimaan?

Uinti sopii liikuntamuotona ihan kaikille! Uimisen voi aloittaa jo pikkupennun kanssa. Asiakaskuntamme on laaja, 3kk-14vuoteen tähän mennessä.

Saako uimalassa koiran kuivattua?

Uimalassamme on hiljaisempia pieniä föönejä ja tehokas kuivain, jolla saa isonkin turkin kuivattua. Kuivaamiseen tulee varata hyvin aikaa. Ota mukaan pyyhkeitä ja talvikeleillä mantteli, jotta koira ei saa kylmää kotimatkalla.

Saako uimalassa käyttää omia uimaliivejä ja leluja?

Uimalastamme löytyy rajallinen määrä uimaliivejä ja leluja. Omat hyväksi todetut liivit ovat myös sallittuja! Tutut ja mukavat lelut saa myös ottaa mukaan.